31 авг. 2014 г., 15:24  

Тревата е сламено-жълта 

  Поэзия » Пейзажная
428 0 4

Тревата е сламено-жълта

 

Тревата е сламено-жълта,

косена е вече веднъж.

И Луната вечер е пълна.

Звездите са сякаш от ръж.

 

Небето е толкова синьо,

листата зелени трептят -

лято е и всичко е дивно,

и малките птици растат.

 

Че щом и земята изсъхне

и пеят водите едвам,

а Луната в месец настръхне -

в път птиците тръгват натам.

 

Ръжта ще им махне за сбогом,

ще паднат от нея зърна.

Звездите ще гледат как ходом

иде есен с бяла слана.

 

Д.Т.

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??