Трудностите
Те заедно вървят с нас в живота,
понякога усмихнат, понякога трънлив.
Понякога изчезват но завръщат се охота,
в ден усмихнат, тъжен, весел, понякога крив.
Те са ни изпратени от Господ за каление,
на нашата вяра, надежда и на любовта.
Да се бориш с тях с упоритост и умение
и Бог ще ти помогне в твоята борба!
В тях ти ще усетиш една приятелска ръка,
за да се преборите заедно с лошото, с врага.
Тогава ще усетиш истината за приятеля
в трудности калява се вашата дружба.
В трудностите помогни на твоите деца,
те са твоя плът и кръв, те са ти рода!
Така ще им покажеш ти с примера,
а те ще продължат пътя ти на света!
© Валентин Миленов Все права защищены