22 июл. 2005 г., 12:19

Тънка червена линия 

  Поэзия
1012 1 0
Тънка червена линия -
граница между живота и смъртта,
червена точка на стената -
предвестник на смъртта.

Търпение, граничещо със вечността,
очаквайки движение от другата страна,
последвано от малък тик,
приключващ всичко туй във миг.

Това е тя -
тънката червена линия.
Свидетел й е само окулярът,
виждащ малката червена точка
на отсрещната стена.

© Димитър Атанасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??