10 окт. 2007 г., 18:58

Условие, средство и цел 

  Поэзия
513 0 4
По "...и утре..." - от Никол

Не се ли уморихме да живеем,
поискахме ли много от света?
А вярата дали не си пилеем?
И чакаме и утре чудеса...

Светът ни се присмива във лицата,
отдавна гордостта не е порок.
И търпеливо влачим си съдбата
във изчисления за всички срок...

А колко лесно можеше да се намерим
отвъд префинената завист, злоба.
Сърцата си с характера да си измерим,
а другото е в същността на роба...

Но творческият миг е на Доброто,
запалило, заселило и любовта във нас.
Борбата на човека днес не е със Злото,
... и за свещена свобода настъпва час.

09.10.2007г.

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??