21 июн. 2013 г., 16:39

В танца на тревите във полята 

  Поэзия » Любовная
560 0 2
***
В танца на тревите във полята,
с полъха на вятър страстен, южен,
с пеперуди пъстри във косата
пролетта танцува валса теменужен.

Втурва се в потоци бързоноги,
разтопили с ласка ледовете,
любовта ù в клони люлякови
със копнеж цъфти във цветовете.

А във зарево на утро тихо, бяло
тя ще ни дари роса – надежда,
слънце над съмнения изгряло
с очите на дъгата ни поглежда.

Пролетта е нежна самодива,
стъпките ù будят семената
и от тях те черпят чудна сила,
та пробиват със глави земята.

Живка Юрукова

© Живка Юрукова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??