В теб съдбата ми гори
Ти пристъпи на моя праг
мълчелив, но усмихнат все пак.
Видя ме и подаде ми ръка,
когато бях потънала в мрак.
В теб видях аз светлина,
видях колко чиста е любовта.
Онемях от щастие! А радостта -
като сън ми се строри тогава!
О, не... не искам да се будя!
Още в този сладък сън живея.
Погледни - колко щастлива съм сега
и само по твоя, по твоя вина!
Сърцето ми за теб копнее,
душата ми в теб живее,
усмивката ми от твоя образ се ражда,
красотата ми в твоя поглед блясва,
нежността ми към теб е най-нежна,
та дори и ревността ми, макар и безполезна,
пак само към теб е устремена.
Любовта ми в теб се буди и заспива,
мисълта ми все към теб, към теб върви.
О... съдбата моя в теб гори!!!
© Велислава Адрианова Все права защищены