14 апр. 2012 г., 11:27

Велики Петък е 

  Поэзия » Философская
699 1 3

 

 

 


ВЕЛИКИ ПЕТЪК Е

 

Рани дълбоки, пресни, кървящи и трънен венец на главата,
А Ти, в неистови мъки понесъл бе кръста Си тежък - нататък...
Заради хората, в ярост, в полуда крещящи: „Разпни го, разпни го” -
Път към Голгота отсъди Пилат, вместо помилване.
Нагоре, нагоре и стъпка по стъпка, невидимо
Ангели светли те придружаваха, плачейки...
Херувимите пък песен приготвили бяха, за идваща слава...
А само Ти знаеше, впил взор в небесата, в вселената
Истина свята,че ще се открие и заедно с разбойника, разпнат до Тебе,
Само след три дни, ще бъдеш при Отца си и Рая...
Ужасна покруса и жално оплакване чу се навсякъде по земята, но...
Само Мария и Магдалина до сетния Твой дъх стояха... и плачеха...

 


 

 

© Хрис Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??