15 июн. 2019 г., 12:33

Вентролог на дяволи и Бог 

  Поэзия
169 1 4

     В я т ъ р ъ т  п и р у в а  с  у м о р е н и  п т и ц и.

 

което                когато               какво е              и как ще

където е           за кратко          животът            ме върнеш  

пак ли              в горещото       отмина              от място

ще бъде           лято                   и ето                 на скърби         

където              ти ме                без теб               където

било е              обикна…          го изплаках       всъщност

преди               почти                насън                 не съм

 

     С т ъ р н и щ а т а  ч а к а т  п а д н а л и  а н г е л и.

 

                                         Не се

                                    набива

                                   на кол

                                       това

                                         което

                                  се набива

                               на очи.

                                Хич не ме бива

                                  да си мълчиш.

 

 

 

12.06.2019


* вентролог – човек, който умее да говори, без да мърда устни и създава впечатление, че гласът му идва от друго място, като например от кукла, управлявана от него. Идва от латински и означава "говорене през стомаха". Свързва се с религиозната и магическа практика в древна Елада и Рим. Оз от "Вълшебникът от Оз" е вентролог.

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??