Буря се надигна над земята.
Притъмня, небето затрещя!
Дъжд пороен рукна и веднага
ледена градушка заплющя!
Вихър зъл дърветата подхвана,
до земята чак ги наклони.
Чупеха се клони. Захвърчаха
покриви и хиляди злини
върху софиянци се изляха.
Центърът съвсем се наводни.
Час минава, ураганът брули!
Тази буря сякаш няма край!
Случват се такива, но през юли,
а сега сме още месец май!
Но защо е тази буря страшна?
Бог защо ли се е разлютил?
- Някакво писателче - казаха -
във дома си мравка бил убил!
© Ангел Чортов Все права защищены