7 мар. 2023 г., 20:15

Врабецът 

  Поэзия
447 2 3

До контейнера – сух къшей хляб.
Покрай него врабец затанцува.
Може би за небето е сляп.
Или днес да лети – не си струва.

 

Хляб в небето не хвърлят – нали?
Само облачни пити там втасват.
Там е място за хищни орли.
На врабеца крилете – мухлясват.

 

Той не знае защо и кога
Господ рекнал е: "Ти ще си птица!"
Той танцува – щастлив е сега.
До контейнера – с шепа трошици.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??