29 апр. 2006 г., 19:34

Вярваш ли? 

  Поэзия
836 0 3

Вярваш ли?

Вярваш ли, че има любов

или си свикнал вечно да си сам?

Вярваш ли, че някой за теб на всичко е готов

или си далеч от реалността, затворен в собствен храм?

 

Вярваш ли? Или само можеш да раняваш,

да караш всичко да се слива с пръстта.

За миг спираш, объркваш и отново отминаваш,

свикнал си да бъдеш черната съдба.

 

Вярваш ли, че можеш да си добър,

да загърбиш безразличието и злобата?

Вярваш ли, че  можеш да си щедър,

да отвръщаш на обичта на хората?

 

Вярваш ли, че можеш да си различен

да гледаш на света с други очи,

да си истински щастлив и обичан

без маска, да се радваш и на слънчевите лъчи?

 

Вярваш ли? Аз вярвам!

С мен можеш да постигнеш това

виж как с любов всичко раздавам,

покажи, че си човек, забравил думата ЛЪЖА!

 

© Мария Амбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??