От къде идва вятърът сърдит
та хората бързат така ядосани,
намръщеното лице е техен щит
и топлина под ръце кръстосани.
Запомни гласа на вятъра студен,
докосващ всеки притихнал кът,
с невидима сила той е снабден
и горчиви мисли навява всеки път.
© Никица Христов Все права защищены
Поздрав!