Не съм поет! Не съм, а още пиша.
И музика не съм, а в мен е тя.
Врабец не съм. Врабче във мене диша
и някъде далече аз летя.
Ще ме настигнеш ли? Ела и ще попеем.
Не можеш? Аз ще долетя,
но мене ще ме вика, знам, небето,
а теб ще те задържа таз земя.
Ще ме потърсиш ли? Аз знам, ще те намеря.
Като врабец останал сам във есента
и ще се лутам, и сама ще пея,
но ще намеря пътя към дома.
Не съм поет! Не съм... но ми се пише.
Да ти попея ли, за да ме разбереш?
На есен сякаш вече ми мирише..
Да кацна ли или да съм врабец?
© Венус Все права защищены