Въпроси
Мрежа от тънки лъжи,
скъсани бели надежди.
Прошката колко тежи?
Белегът става ли нежност?
Знаят ли тъжни ръце
как да не галят студено?
Струва ли нещо сърце,
щом от любов е лишено?
Бели и черни конци,
паяци дебнещи в мрежи,
пулс от пръхтящи жребци,
бистър поток от копнежи.
Люлка и смях на дете,
пъстро пране на балкона.
Топли чорапи плете
в мъничка кухня мадона.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова Все права защищены