3 февр. 2013 г., 13:51

Въпроси 

  Поэзия » Другая
534 0 0

              Въпроси

 

 Кажи ми, кажи какво е животът,

 загадката сложна за мене реши,

 аз никак не бързам, давам ти време,

 надълго премисляй и после кажи.

 

 И друго ще питам, за мене е важно,

 дали е безсмъртна мойта душа,

 как съм преминал през толкова много,

 а плахо живея дори и сега.

 

 Не знам аз кой съм, отгде съм, защо съм,

 дали някой изплел е мойта съдба,

 пътят ми даже дали е премислен,

 по който аз крачка по крачка вървя.

 

 Да кажем така е, ще срежа конците,

 ще падна внезапно на тази земя,

 болка и мъка веднага ще вкуся,

 несторил съм толкова много неща.

 

 Но вярвам в друго не съм аз безличен,

 че Бог не обича пленени сърца,

 избор аз имам и волята имам,

 ковач съм на моята лична съдба.

 

 Аз просто човек съм и отговор нямам

 на толкова много въпроси сега,

 но давам за себе си плаха утеха -

 Животът е тайна, нали е така?

 

 

 

 

© Савар Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??