Завърта ни животът
уж в случайни срещи,
а плановете ни
за бъдещето вече
не са това, което
бяха вчера.
В заблуда сме, че
с волята си
толкова нищожна
света ще променим,
и още -
какво ли не суетно
завърта ни с глава
надолу,
а всъщност всичко
остава май напразно.
Едно очакваме,
а друго ни се случва
и сякаш тъй внезапно
невидимите нишки
се разкъсват
и май разбираме,
че не било е тъй
все наште планове
да се нареждат.
В живота ни витае
друга воля: по-силна,
по-могъща, всеобхватна,
която върши с нас това,
което заслужаваме -
това е, Господи,
десницата Ти властна!
2001г.
© Ая Цонева Все права защищены
Има я волята Божия...!
Хубаво казано и написано!
с обич, мила Ая.