24 мар. 2020 г., 17:30

Възкресение Христово- Пасха 

  Поэзия
216 1 1

Възкръсна Той за нас, за всички хора!

Един е, със нелека е съдба!

Благословен да е, че Той е син на Бога!

Понесъл на плещите си света.

 

Понесъл кръста сам на всички люде!

Не чувствал тежестта му към върха.

Предаден бил, без капка жал от Юда,

пожертвал се за своите чеда!

 

Но този кръст, там горе, прикован е!

Със клинове разяждащи плътта!

Но силен бил, не чувствал разкаяние.

Приел с покорство своята съдба.

 

"Аз ще се върна" - казал! - "Ще възкръсна,

че моят път не свършва тук, сега!

Макар да ме разпънахте на кръста,

 аз пак ще провъзгласям: ,,Доброта!"

 

Той учел хората да любят, да не мразят

и да помагат те на ближния в беда.

Словата му желал навред да се повтарят,

да следват Божиите десет правила.

 

Със сложна мисия дошъл е сред народа.

Дали Исус постигнал е целта?

Нали в стремежа си да ни направи хора,

самият Той сред нас не оцеля!

 

Тук пак го върна вярата в доброто.

Той знаел, че несвършен е света.

Макар че напоследък господар е злото,

не спирал да разпръсква  красота!

 

Той носи мир и светлина в душите,

по пътя каменист ни води за ръка!

Надеждата и вярата поставя във очите

и нека всички пазим го във нашите сърца!

© Паолена Бънджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??