21 мар. 2015 г., 08:56

x x x 

  Поэзия » Любовная
683 0 4
Ще има обвинения, които
са тръгнали от някаква утеха,
ще има милост и разбиране
и сянка, искаща да е на светло
Ще има откровения останали
от чужди дни и скрити срещи,
които са изчезвали отчаяно
с истории скалъпени по спешност
Ще има и съмнения уплашени
до отчаяние и безутешност,
и огледало ще лежи във ъгъла,
и ще повтаря – грешка, грешка…

Ще има празно, много празно време
ще бъде пусто време без присъствие
минути ще минават през часовника
и ще се връщат, връщат, връщат…
Ще има разпиляване на фалша
с коварно и безсмислено броене
и щрихи на банална еднозначност
ще крият смисъла на откровение
Ще има и безсъние. Господстващо
над плахи настроения и над неясни спомени,
едно безмълвно искрено докосване
ще очертае тишина за часове изгонени…

Въпросът как съдбата е забравила
да вдигне и за тебе чаша вино
ще махне въпросителната от вратата си -
най-после ще простиш на себе си
и аристократично ще отминеш.

© Ел Асенова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??