22 июл. 2012 г., 13:11

За да запомниш 

  Поэзия » Любовная
715 0 1

ЗА ДА ЗАПОМНИШ МОЕТО ОБИЧАНЕ

 

За теб ще  бъда топъл дъх в студеното,

вода, с която жаждата да угася,

небе, загледано в зеленото,

затичани към хребета поля.

 

Ще бъда птица, не видяла тъмното,

обгърната от ласкави крила.

Ще бъда стръкче, пръкнало се в стръмното,

с куража да надвие и скала.

 

Ще бъда огън, във сърцето луднал

от крехките езици на жарта.

Ще бъда тон от приказен и чуден

акорд на ангели от песента!

 

В косите си ще сложа диадема

със блясък на рубинова звезда.

И с чародейство и вълшебност

магично ще те запленя!

 

И в тайнството на нашето обричане

сълза от щастие ще съм изтичаща.

Ще бъда цвят, със който пролетта закичва ни,

за да запомнеш моето обичане!

 

 

 

© Таня Ив Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Ще бъда стръкче, пръкнало се в стръмното,
    с куража да надвие и скала."
    Много ми хареса!
    Сърдечен поздрав, Таня!
Предложения
: ??:??