28 дек. 2014 г., 14:07

За измамите във любовта 

  Поэзия » Любовная
417 0 0

Тъгуваш ти за своята любима
и търсиш срещи пак и пак...
И искаш вечно  нея да я имаш,
до лудост я желаеш чак!

С мечтите си обвързваш  любовта си.
Въздушни кули си градиш.
Най-мили думи трупаш във запаси...
Живота си ù посветиш!

Но трябва ли да се кълнеш във нея?
Не знаеш  с тебе кой стои?!
За тебе тя е приказната фея...
Но често във това се лъжеш  ти!

Ти нейната душица не познаваш,
защото ти си заблуден!
Щом златна мина ти за нея ставаш,
ще бъдеш просто осребрен!

На чувствата си ти не се поддавай!
Използвай ти и своя ум!
Със неприятели не остарявай!
Недей от  свата си да правиш кум!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??