16 янв. 2009 г., 17:37

За мечтите 

  Поэзия » Любовная
694 0 4

Искам да докосна с устни

всяка твоя мъничка мечта.

Оживяла от целувките ми вкусни,

сбъдната ще бъде вече тя.

Казваш, че мечтаеш за море -

бурно и солено, като нашата любов.

Но изгуби се, и аз не знам къде,

и морето, и безгрижният живот.

Изгуби се и онзи светъл пламък,

в любимите, обичащи очи.

Сега си принц в безлюден замък

и няма вече кой да те спаси.

 

Ще бъда там, от другата страна

на прозореца, покрит със сняг.

Без да знаеш ще хванеш моята ръка

и аз ще ти покажа чуден бряг.

Ръката ми недей да пускаш,

стръмен е пътят, но води нагоре.

А белият кон през вълните препуска

и пак има мечти, и пак ще има море...

 

 

 

© Зорница Събева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??