Мъжката любов е кратка,
понякога си служи и с лъжи,
като пясък между пръстите изтича,
като сняг нетраен се топи.
Женската любов, и тя е кратка,
премесена е с малки хитринки,
но след скандал, или юмручна хватка
праща го, по дяволите да върви.
Така, че изводът е кратък,
любовта е само миг,
а останалото безпорядък,
с божествени рога на бик.
© Росица Димова Все права защищены