14 мар. 2010 г., 13:16

За отчаяние тук място няма 

  Поэзия » Философская
714 0 16

Живеем в свят на фалш и на измами -

фалшиви бюстове, фалшиви драми...

Посяваме в пръстта фалшиво семе -

фалшиви плодове след туй береме...

и чувствата са днес едни... такива -

купуват се с пари и са фалшиви...

Съмнението ни гризе, не спира -

дали не е отрова еликсира...

 

Ала макар и да живеем сред измама,

за отчаяние тук място няма!

Ако човек от извора отпие,

не ще обърка еликсир с помия!

Ако очи за истината има,

ще сбърка ли подлеца с херувима?

Ако пък си е мъртъв по рождение,

не ще го трогне ничие вдъхновение!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??