24 дек. 2013 г., 13:54

За Пиночет и Чили 

  Поэзия » Гражданская
347 0 0

За Пиночет и Чили

Макар и в минусите на Историята,
ти вече влезе Пиночет!
И не на Чили само , а и на света,
като сатрапин, не като поет!

Ти просто като клин болезнено се вряза,
нечакайки да си приет!
И като разбойник ти глави заряза.
Така ли бе, о, Пиночет?!

Ти влезе не само във Историята,
но дълго там и ще стоиш!
Разплака майките със стореното!
О, равносметката си виж!

Ти вдигна меч над родното си Чили
и стана най-известния палач!
Вилнееше, със своите годзили,
и вместо песни чухме плач!


  /Написано отдавна/

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??