25 нояб. 2008 г., 11:13

За последен път 

  Поэзия
514 0 1
Китарата свири, песента се лей,
а навън царува тишина.
И в тази звездна нощ едно момиче пей.
Пей за свойта, скръб за любовта.

Изтичат последните дни на декември.
Пресушава се от болка моето сърце.
И в тези звездни нощи, и в тези дни последни,
обаждам се отново аз на моето момче.

"Честита Нова година!" - с болка прошепвам
и притискам телефона до мен.
Но отговор не чувам, отсрещен,
и отново става черен моят ден.

В очите ми отново напират сълзи.
До ужас тих е моят глас.
Телефонът неподвижен до мене стои
ибезкраен става този час.

Безкраен час... минути на очакване...
Минути на вярност... минути на скръб...
За последен път ти казвам "Ало".
За последна година, за последен път.

Какво ли друго остава да кажа?
Сбогом ли? О, не сега!
Бъди щастлив, любими мой, любими!
Желая ти успех в света!

© Динка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • В един хубав ден един топъл глас ще ти прошепне най- хубавите думи и тогава ще забравиш мълчанието на другия по телефона . Тогава ще напишеш един пълен с радост стих, ще блика от него любов ! пожелавам ти го !
Предложения
: ??:??