11 сент. 2010 г., 22:52

За сънищата 

  Поэзия » Другая
587 0 0

А в сънищата има капчица магия,

в сънищата има капчица лъжа
и утре аз, аз пак ще те открия,
за да рисуваме света.

Сънят ми беше снощи
тъй пленителен, незнаен,
че искам да сънувам още
с теб в полето как мечтаем.

А сънищата са магия
и гаснат тихо под дъжда
и аз от себе си не крия,
че в сърцето ми пожaр горя.

И намери той едно огнище -
моята душа
- стърнище,
и само ти във тоя сън
можа да го прогониш вън.

Но сънищата са лъжовни.
Лъжливи бяха ласките грижовни,
лъжливи бяха хубавите дни,
а ние с теб оставаме сами.

© Валерия Геогиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??