29 окт. 2017 г., 00:33

За вълците и овцете 

  Поэзия
386 0 1

Вълкът не се терзае
от мнението на овцете,
а също, крави не бозаят
от телета.

 

Кой от управляващите иска
и вслушва се в народа?
Далеч е всичко,що е много близко.
Най-близък ни е Богът.

 

Овцете често искат да са вълци,
но целите са в руно.
По-лесно е да се превърнат в мърша,
отколкото във чудо.

 

По-добре страхливец за минута,
отколкото мъртвец.
Народът си живее във заблуда
на някой "големец".

 

Поуката тук, ясна е
и свети:
Вълкът не се терзае
от мнението на овцете.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??