16 июл. 2007 г., 09:44

Заблуда 

  Поэзия
563 0 7
"ТежкО на онзи, който открадне малкото на тигъра,
тежкО и на оня, който лиши една жена от заблудата й."

                                                       Хафиз - персийски лирически поет от XIVв.


ТежкО ми!
Убих заблудата,
че те обичам.
А в любовта си
как се вричах!
Сега е равна на омраза.
На парченца потроши се
крехката китайска ваза
от династията Мин.
Дори с лепило
да възвърна
формата и красотата й,
дали ще има смисъл,
щом няма
съдържание.
Ще се разкайвам
гОрко
пред дверите на Ада.
Но пред заблудата,
сега
избирам
самотата.



20 февруари 2007
Евгения Маринчева

© Евгения Маринчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??