ЖИТО
На Слънце е опечен
този Хляб!
Мирише много лятно
Разчупиш ли го –
вътре – дъх на гръд
от която Бог е сукал
Трохите – млечни
с цвят на мед
навързват думите
в насъщност
Чете молитви
времето
разсипано на Кръст
Житото –
свещичка е!
Палната във Храм
За Вечност
© Радосвета Миркова Все права защищены