Загадката
Все така сме - в ширпотреба,
с дрехи втора употреба,
правим борчове дузина
и слугуваме в чужбина,
пращаме навън децата си -
от дома и от страната си,
радваме се не на внучета,
а на уличните кучета,
сам-самички си говорим
и със съвестта си спорим,
вечер си броим стотинките,
разтреперили мартинките,
някои публично се палят,
други вътрешно изгарят
и така е всеки ден -
хлябът пълен със глутен,
и месата оцветени,
и напитки подсладени,
зеленчуци с Ге Ме О-та,
във храната само Е-та...
без да искаме се тровим,
във контейнерите ровим,
с приспивателни заспиваме,
бавно се самоубиваме...
И си задаваме загадката стара...
Къде сбъркахме, мамка му стара!
© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены
Любов, "О"-то съм го пропуснала при писането. Веднага го коригирам.