След два-три дни си заминавам,
щом есента е тук дошла.
Но душата си аз тук оставям,
не хвърлям селските неща!
Тук ще ме чакат: Свободата,
звездите селски на нощта,
ще търся нощем Тишината,
и Самотата на Света!
Ще сложа в шепи Хоризонта,
за птичките ще бъда глух...
Ще спра Космическата сонда
за мечтите ще съм глух!
05.10.2010 г. Драгойново
© Христо Славов Все права защищены