Ти си тръгваш. Просто го реши.
Аз пък на инат ще те обичам.
Ники Комедвенска
Ти можеш да обичаш на инат,
но тази обич със какво ще храниш?
Когато ти потрябва светлина –
пътека в тъмното да си направиш,
отсреща другият ще си мълчи –
и глух, и ням ще бъде за гласа ти;
обрал за Друга всичките звезди,
едно небе безоко ще ти прати.
И твоята любов непожелана
ще скита без посока и без път,
ще трупа в тебе рана подир рана,
дорде ти отмилее и светът.
© Елица Ангелова Все права защищены
Благодаря, Доче!