8 июл. 2007 г., 22:12

Защо? 

  Поэзия
561 0 0
Защо има роса,
защо има трева,
защо има вода?
-"Защо?"- аз мълвя.

Защо дните броя,
дрехи пера,
бавно вървя:
защо си мълча?

Повдигнах глава,
протегнах ръка
- О о о!- с празнота
е пълен света...

Питаш ме -
казвам ти,
риташ ме -
 не ме боли.

Това ли е животът -
истината не върви!
Имаш ли пари -
супер си, нали?...

© Мариета Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??