15 авг. 2013 г., 23:24

Защо? 

  Поэзия
420 0 0

Защо воювате срещу народа си?

Нали той ви храни?

Защо връзвате ръцете му

с всевъзможни забрани?

Защо експлоатирате

и болката му, и гнева му?

Не се ли уморихте да пиете

до капка кръвта му?

Май трябва да спрете!

Да се отдалечите!

Дали ще можете да се промените?

Съмнявам се дълбоко!

Бездна от неразбирателство

е зейнала широко!

 

    Това съм го писала на 09.02.2002, а ми се струва още по-актуално днес.

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??