15 мар. 2016 г., 22:04

Завихряне 

  Поэзия » Другая
404 0 9

 

Облаци танцуват в кръг
и няма дъжд, 
и няма дъжд да има,
само вятърът ще свири
концерт от мъст и ярост,
ще издълбае дири
гневно и без мяра...

Мравки сме ние;
той, баща на бурята,
свиреп гигант,
тъпче земята обрулена
къса и мята
картина издрана
в багрите на гората

 

***

 

Clouds are dancing in circles
But there's no rain
But there's no rain to come
The wind alone will play
A symphony of rage and vengeance
In a fierce, careless way

We are ants,
the wind, the storm's father,
a fearsome giant,
stomping tortured ground,
tearing and tossing
a scratched out painting in the making,
in the colors of the forest

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Като картина...
  • Анастасия и Таня, благодаря за удивителните
  • !!!
  • *ми
  • Привет, Йоана и Еси, благодаря че ни гостувахте.
  • Колко образно! Харесвам такива картини. И някак ме замисли, колко пътища си проправя вятърът, и колко пътища си проправят мравките...
  • Добре дошъл, Мисана.
  • Интересна поезия правиш, Бърнс. Импонира ми!
Предложения
: ??:??