ЗАВРЪЩАНЕ
Tи реши да си тръгнеш от книгите?
Как челото ти е потъмняло...
Днес учебник голям са интригите...
А пък думите – мръсни и ялови.
И учебник са дните ни, клетите.
А предметът е тъмна история...
Днес не тачат, ни чуват поетите.
Те останаха без аудитория...
Те са луди. Приличат на тебе.
Ала нещичко все не достига.
Титаничният дух е тъй дребен
за отборната водеща лига...
Извиниха ти се. По програма.
О, нима и сега се страхуват?
Ти се върна, но как да останеш
във душите, които робуват?...
Намери си по-скоро дружина!
Виж, преливат площадите днеска.
В дрипи и „Политическа зима“ –
цял народ чака твоя „Радецки“!
© Алина Стоянова Все права защищены