30 мар. 2014 г., 21:52

Завръщане в София 

  Поэзия » Другая
253 0 0

Аз две недели бях на село.
Във двора сявах и копах.
Не вършех всичко най-умело,
но в работата се старах!

Аз два пъти полях бостана.
Узрялите домати брах...
И взех колата отзарана
и чак във София се спрях!

Пътувяхме насам с жена ми.
По магистрала съм бръмчал...
Любувях се на панорами-
за два сахата  дотърчах!

Добре, че времето бе хладно.
Тракийска жега не познах...
О, лятото е тука гадно,
а мен от жега ме е страх!

Дойдох си в София по пладне...
И селото с града смених...
И тук живота не е гаден,
но не да го опишеш в стих!
   10.06.1999г. Соф

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??