7 июл. 2020 г., 11:29  

Земният живот 

  Поэзия » Другая
636 0 1

Любя живота аз -

да бъда, да дишам.

И в жега, и в мраз,

аз до сетния дъх ще обичам.

 

"Не убивай!" е заповедта Божа,

животът земен един е сал,

затуй от злото в света се трeвожа,

кога ли навеки ще ми кажете:Чао!

 

И аз разбрах:"Всичко е суета!" -

туй казва мъдрата книга,

до време е земната красота,

след туй дух при Бог ще пристига.

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??