20 февр. 2008 г., 21:54

Зимно почистване 

  Поэзия
836 0 3

        Зимно почистване

Идва лято,
ще правя зимно почистване
на душата си.
Прашните спомени ще забърша единствено.
А тези, вече мухлясали, старателно ще изпера,
ще ги окача на въжето във двора.

Като гледам, май има нужда
от нов ред тук.
Трябва да отсея плявата,
че е пълно с ненужни неща.

Рафт по рафт бърша,
боклуци изхвърлям.
А колко пазя само,
ама истински боклуци мъжки,
тук-там  нещо женско.

Ето, стигнах и твоята стая,
стая, понеже рафт не те побира.
Я, колко е чисто и топло,
без парцал да е виждала.
Толкова пъти спомените ни превъртам,
че и прах не могат да хванат дори.

© Мария Чонова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??