24 июн. 2011 г., 11:23

Зимзелен 

  Поэзия » Другая
631 0 3

ЧЕСТИТ ЕНЬОВДЕН, ПРИЯТЕЛИ!

ЗИМЗЕЛЕН



Зимзелен, вълшебно цвете!
Тайната ти знам и аз...
Шепнат ми я ветровете,
ручеи – с неземен глас.

Казват, самодивски огън
раждал ехото дори...
Самодиви, в късна доба,
вият танци – до зори...

Плачат медени кавали.
На кого ли дават знак?
Самодива мъж не жали,
влюби ли се във юнак...

И от теб венец изплела,
тя се врича, Зимзелен,
как невеста звездочела
ще осъмне – някой ден.

Самодивски цвят опива
с дяволски нектар и мен.
Докога ли – само-дива –
ще сънувам... Зимзелен?

© Павлина Стаменова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??