25 февр. 2011 г., 18:19

Зловещата милувка на Смъртта 

  Поэзия » Философская
420 0 0

"Зловещата милувка на Смъртта"

Притихнал плач сред океан от черна злоба,
изпепеляваща омраза -
проклятие надвиснало над цялата Земя,
невиждана проказа
из тайнствените лабиринти,
из тъмните килии на човешката душа.
И там, сред мрака непрогледен,
някъде далече в изгорените поля,
духовете страшни бродят
на умъртвените в утробата деца.
С отсечени глави, аз виждам, падат
безброй покрити с кръв тела...

Поклон пред демоните
в катакомбите на Долната земя,
пленена от оковите гори плътта!
Зли призраци кикотят се и скачат,
протягат черните си длани -
гора от смачкани ръце...

Отчаян детски писък;
кълна,
прекръствам се,
побягвам,
побягвам, без да мисля,
побягвам от гласа -
зловещата милувка на Смъртта...

© Задгробник Евотош Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??