16 февр. 2010 г., 14:23

Звезден път 

  Поэзия » Другая
516 0 0

По пътя на звездите ако тръгнеш,

ще срещнеш хиляди съдби,

и пак звездите ще ти кажат

защо си сам или не си.

 

Ще ти напомнят колко пъти

си бъркал и срещу кого,

те могат да ти предвещаят

къде ще сбъркаш и кога.

 

По пътя на звездите ако тръгнеш,

все някъде във цялата вселена

ще срещнеш своята звезда,

онази, същата, която чертае твоя път.

 

От светлината ù ще разбереш

дали си изживял мечтите си,

дали си бил с когото трябва,

дали си там, където искаш.

 

Ако не си и се почувстваш натъжен,

не я упреквай, с това ще я убиеш,

ще я превърнеш в паднала звезда,

ще разбереш, че пътят свършва.

 

Онази, малката звезда,

която определя дните ти и винаги те ръководи,

за нея трябва да се грижиш,

 защото сте зависими.

 

 

 

 

© Снежана Моканова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??