16.03.2024 г., 2:46 ч.

Две снимки 

  Поезия
142 1 2

Гледам снимка на Кафка:

опрян на една колона, засмян,

а до него - жена. 

На друга снимка:

паметник на великия Достоевски.

Не изглежда велик, 

нито пък паметник на себе си -

малко е тъжен и умислен,

преди да го напусне животът, 

макар че не се знае

кой кого е напуснал. 

Хората често вярват

твърде много

на очите и ушите си:

в очите на Достоевски

няма ужас - 

ушите на Кафка се смеят. 

© Петър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??