2.05.2024 г., 0:08 ч.  

И става топло, и красиво е 

  Поезия
235 1 5

 

Забравили за любовта,

говорим -

сричаме.

Добро ли е -

то значи е обичане.

А тя очаква пред една врата:

да я повикат.

Тя не настоява.

Тя да чака може.

Не забравя.

Добро ли е -

то значи е обичане.

Вече не сричаме -

и любовта е тук.

Тя наша е.

Вратата и отваряме,

и ето - чудото се случва:

светлина!

И става топло,

и красиво е.

И само наше е

усещането, че сме живи,

и че има ни

във този свят

така голям,

и че не сме сами.

И заедно сме.

© Петър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??