27.02.2024 г., 7:17 ч.  

Пясъчен часовник 

  Поезия » Любовна
401 1 4

          Пясъчен часовник

                     На А

 

Пясъчен часовник на стария ми скрин седи

Събрал е прах и от пръстите ми няколко следи

Отдавна песъчинките лежат в покой,

А някога отмерваха тъжните ми мигове безброй. 

 

Сега оставил съм го в тишината

Да измерва до безкрая самотата. 

Поглеждам го… понякога случайно, 

По-често бързичко и тайно. 

 

Напомня ми за времето когато, 

Битието ми на тегоби бе тъй богато. 

Времето, преди да те открия

И всички болки с любовта ти да изтрия. 

 

Запазил съм го, за да не забравям, 

Че всеки стих на белите листа оставям,

Единствено заради теб, прекрасна моя, 

И силата, която е в душата твоя. 

 

26.02.2024

 

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Дочка Василева! И за отделеното време за стихотворението и за добрите думи! А дали е щастливка жена ми?! Надявам се... Аз със сигурност съм щастливец с нея😁😁😁
  • Красиво посвещение. Лирическата е щастливка!
  • Благодаря, Скитница! Радвам се, че ти е харесало!
  • Хубаво посвещение! Много е важно да оценяваме човека до себе си!
    Поздравявам те!
Предложения
: ??:??