31.05.2024 г., 1:15 ч.

Сред мириса любим на цъфнали липи 

  Поезия » Любовна
216 4 19

Сред мириса любим на цъфнали липи

                На А. 

 

Откривам те навсякъде в безкрая… 

Сред лятната омара на прежурящ ден, 

Когато Слънцето душата чак изгаря

И от пепелта ѝ като Феникс се възражда образа ти в мен. 

 

Откривам те навсякъде в безкрая… 

Сред есенния синкав здрач, 

Когато сам из уличките на града се шляя

И листопадът напомня ми за огнен плач. 

 

Откривам те навсякъде в безкрая… 

Сред зимния отблясък на снега, 

Когато сам останал в празната си стая

С мисълта за теб прогонвам свойта бяла, ледена тъга. 

 

Откривам те навсякъде в безкрая… 

Сред пролетните бури и песни на скорци, 

Когато всичко е потънало в любовната омая -

Аз виждам те сред мириса любим на цъфнали липи. 

 

 

 

© Владимир Велев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??