19 jul 2021, 10:10

Нашето преди - пее професионална певица 

  Música » A Estrada, Demo grabación
2083 2 30
00:00
01:26

© Надя Уорендър Todos los derechos reservados

Мелодия и текст: Надя Уорендър

Изпълнение: Ив Декарт Стефанова

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
 • Благодаря на всички за коментарите ви! Ив Декарт е изпяла песента, но заради еднократна публикация с нейно участие, като изпънителка на песента, аз нямам право да задължавам момичето да се присъединява към сайта. Тя е заета с участия, с певчески изяви и т.н. Не съм в позиция да и казвам какво да прави. Достатъчен ми е факта, че имам нейното съгласие да показвам песента публично, за което съм безкрайно благодарна и тя го знае.
 • Права сте, откроява се, без да е необходимо натрапването ѝ.
 • Блу, ами 27 книги имат общо с лириката която аз харесвам от Надя. Намирам я пряко свързана с писането на текстове за песни. Който пише хубава лирика, пише и хубави текстове. Казвате "В наше време, всеки, който си плати, може да издаде всичко, дори и да е брак". Навярно сте права, но стойностната лирика съществува и се откроява. Ценителите разбират това. Изразявам мнение, не го натрапвам. Не се познавам лично с авторката.
 • Аз искам да питам какво общо имат 27-те издадени книги, които непрекъснато ни се натрапват. В наше време, всеки, който си плати, може да издаде всичко, дори и да е брак.
 • Не съм завършил музикална филология, но гласът на изпълнителката определено не ми харесва, гласът казвам,.. не текста
 • Г-н Адвокат - що ревете на чужд гроб? Пиши за произведението, спри да се чоплиш с мен, тука не ти е форум. Мерси за обясненията, дозрях някой да ме поучава и учи какво е стойностно и какво не и какво да харесвам и какво не.
 • Паленка-Пепи, продължавате да ме изумявате със всеки следващ коментар! А този вече е върха "Но изпълнението е на човек, който не е тука, а коментарите са се обърнали към него вместо към автора". Как не разбрахте, че песента е музикално произведение в което участват ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН АВТОР! Не е задължително всеки от авторите дал принос към произведението да бъде регистриран в сайта за да може песента да се коментира. Ив Декарт е дала съгласие, пише в коментара си Надя. Е какъв е проблема?! Слушателите могат да коментират текста, мелодията, изпяването. Така направих и аз и пак ще го повторя. Харесвам изпълнението, но гласът на Надя ми харесва повече като звучене, не като правилно изпяване. Обожавам лириката на Надя и имам нейни книги. Тя е авторка на около 27 книги можеби и повече, в интернет има инфо. Възхитена съм от картините които тя рисува. Нейна фенка съм Пеенето може да не и ходи, но в текстописането е успешна.
 • Но изпълнението е на човек, който не е тука, а коментарите са се обърнали към него вместо към автора на страницата. За това го написах.
  Няма лоша реклама, да!
 • Пепи, когато е песен има текст, музика и изпълнение. Не виждам проблем авторът на музиката или на текста да качат песента, а не изпълнителят. Важното е според мен никой да не възразява за това. А щом са съгласни, то тогава не разбирам защо да не може да се коментира.
 • stefff (Стефани Лаврева) - тука е сайт за авторски публикации, а в момента пишеш на страницата (авторска) на Надя. И коментираш някой, който няма нищо общо с това тука. Нека ти звучи написаното от мен малоумно, ти що се напъваш да коментираш малоумното тогава?
  Като не си разбрала - не пиши!

  излагаш на показност, показваш публично - пояснявам ти, дано да разбереш!
 • Чета това от коментар на потребител palenka "не е етично да качваш тук изпълнение на човек, който дори няма рег, и да го излагаш на публична дискусия. Да коментират присъстващите неговите качества и способности, вместо твоите". Прозвуча ми повече от малоумно! Ив Декарт Стефанова е професионална певица, което автоматично я прави публична личност с публични изяви. Пее пред публика!!! Ами щом пее пред публика следователно дали тук в сайта или на сцена нейните изпълнения най-малкото нормално е да бъдат обсъждани от слушателската аудитория. Какво излагане, какви пет лева не разбрах?! Излагат се хора дето не са наясно сами със себе си какво искат и пишат ей така като да се намират в занимание. Певицата може да пее, излагане било! Надя, продължавай да твориш и знай, че за хорския вкус угодия няма!
 • Въобще не разбирам от пеене, но еднакво не ми харесват нито изпълнението "за хоби" нито т.н. "професионално". Не съм слагала звездички, реших да го напиша на чист и разбираем български език. Права сте, госпожо Уорендър, всички сме различни и с различни възприятия и вкусове.
 • Безжичен, благодаря Ви за коментара! Ето оригинала на песента https://www.youtube.com/watch?v=kTY1-uQo7b0 И той ли Ви звучи чалгарско?
 • Това, което аз разбирам е, че на един му харесва нещо, на друг не. Така е в живота и не можем всичките да сме еднакви, като по калъп. Аз Ви обясних, че съм избрала текста за песен да го представя, не просто, като "гол" текст, а като реално изпята песен. В случая песента беше изпята от истинска певица, тоест такава, която работи, като професионална певица и наистина е. Аз много я харесвам и като певица и като човек. В този прекрасен сайт в раздел "Музика" забелязах много красиви произведения на хора създали музиката им, но вече, като песен изпяти от истински изпълнители, умеещи да пеят. Адмирации за което! Няма лошо веднъж професионална певица да представи текст за песен, изпят като песен. Нейната работа е да пее, моята е да пиша, а тази на слушателите е да слушат, ако им харесва естествено
 • Никой не те пита, ти май не разбираш за какво ти пишат хората. И аз. Че не е етично да качваш тук изпълнение на човек, който дори няма рег, и да го излагаш на публична дискусия. Да коментират присъстващите неговите качества и способности, вместо твоите. Гордееш се, че професионална певица пее твой текст, разбрахме!

  margen (Мартин Генчев) - и трябва да коментираме изпълнението ли? То не е на Надя, от къде накъде?
 • Да, аз го споменах това още в отговорът ми на Вашият коментар. Ето, цитирам: "Записът е от септември 2020 год, а Ив Декарт Стефанова ми е дала изричното си съгасие относно публикуването му. Още тогава аз споделих нейното изпълнение в ютуб канала ми, а също в тикток и фейсбук"
 • Добе, но в поезия не си качвала от близо година. По-добре текстът да е и там в "авторска песен"
  а тази песен е и в тикток, не само в тубата.
 • Пепи, спомняте ли си развихрилата се преди няколко дни дискусия около песента "Изкушена от спомени"? Тогава Вие ми цитирахте коментар оставен от Админа към стара моя творба, където той казваше, че го е одобрил по изключение, но за следващото да намеря певица. Този коментар и до днес е под товорбата. Значи не е престъпление автор на текст да намери професионален изпълнител, който да изпее текста, като песен. Песента най-добре се представя изпята, а не като гол текст и затова избрах да я публикувам по тоя начин. Записът е от септември 2020 год, а Ив Декарт Стефанова ми е дала изричното си съгасие относно публикуването му. Още тогава аз споделих нейното изпълнение в ютуб канала ми, а също в тикток и фейсбук. Хората търсещи под вола теле, еднакво няма да харесат, както не професионалното изпълнение, така и професионалното...
 • Това е авторски сайт. Текстът може да си качиш като текст. Но от къде накъде чуждо пеене? изпълнителката знае ли?
  Довлачи си цялата туба и тука, няма що!
 • Не мога да пея и свиря. Но много умея да слушам. Истинска музика. Трябваха ми точно два тона, за да чуя отвратителна чалга. Какво оперно пеене? Боже мой! Слушайте истинска музика, за да разберете. В "Откровения" има много добри примери, но и недоразумения като това тук.
 • Неточностите са в това, че не е ритмично. Така мисля аз, но нямам идея как е замислено, може да е безмензурно...
  От любопитсво потърсих певицата в интернет и я открих. Името е същото и предполагам,че е тя. Хубаво момиче,клонящо към поп фолка. Има доста добри неща.
 • Ив Декарт пее носово,няма я дикцията.Не е натъртено на някой буквички като т и к - казвам примерно.Изпяването е правилно.Пеенето е дървено - не се разлива пеенето и седи на едно място - човек би умрял на това пеене ако се пее толкова флегматично.Не мисля,че назоваването и като професионална певица е правилно изобщо и не принадлежи на такова хвалене,защото на този запис чувам аматьорка.Това не е пеене.Има грешки .Ако беше завършила оперно пеене тези грешки нямаше да ги има,нали?На някой песни се справя особено добре но тази изобщо не и лежи.Бих казал че не е професионална певица или аматьорка средно между това.
 • Младен Мисана, много се радвам, че харесвате песничката и благодаря Ви за коментара и оценката!
 • На мен много ми хареса. Мелодия, текст и изпълнение - вълнуващи!
  Браво!
 • Стефани, благодаря Ви!
 • Бойко, много Ви благодаря за изразеното мнение! Правилно е това, което казвате и тук аз от своя страна бих искала само да отбележа, че ако например има някаква неточност при изпяването, то не идва от певицата, а от факта, че аз съм и дала погрешна мелодия. Иначе певицата е уникално талантлива, има много мощен и красив глас, а също е и много мила и приятна, като поведение. Аз понеже изобщо не разбирам от пеене, та камо ли от музика и каквато мелодия аз съм и подала, тя такова е изпяла. Аз ще се взема в ръце и нищо, че пея за хоби, ще се постарая да правя нещата правилно. И за някоя по-хубава песен, ще ангажирам професионален изълнител и песента ще си е с музикален съпровод за да звучи във завършен вид. Както казват хората "човек се учи докато е жив"
 • Акапелно може да се пее нещо , което е емблематично за цяла България. Иначе нямам и идея как може да се изпее акапелно нещо което не е хармонизирано и как ще се случи без да има тонален център и някакво хармонично развитие. При такова изпяване едва ли може да се говори за неточности защото не се знае върху какво ще се наложи гласа. Марто може да има една тонална нагласа а певицата съвсем друга. Иначе мисля че е невъзможно да има неточности при човек завършил академия и то с оперно пеене. А и аз се опитах да влезна в някакъв тонален център но не успях. А забележките на Марто са много на място. Да видите , че нещата стават и по цивилизован начин.😃
 • В сравнение с теб певицата пее по-правилно, но гласът и не е по-хубав от твоя
 • Мартин, благодаря Ви за коментара! Изцяло съм съгласна с това, което казвате. Виждам, че музиката е сложна материя и песен...особено хубава песен не се прави лесно. Ив Декарт Стефанова работи, като професионална певица от 20 години. Тя ми сподели, че е завършила оперно пеене. Миналата година я бях помолила да изпее някоя песен от моите. Някоя, която тя си избере и тя избра тази. Зарадвах се, че най-сетне професионална певица ще се заеме с изпяването и при това напълно безплатно. Казвате "тук също има неточности". От чист любителски интерес искам да Ви попитам, конкретно какви неточности има в изпяването? Относно заглавието и поясненията в него - и за това сте прав. В следващите ми публикации, ще поставям описанието в определеното за това място. Приемам градивна критика и това ми помага да се уча и да не повтарям грешките си. Още веднъж сърдечно Ви благодаря!
 • Никой не ще, да го отнесе Затова няма коментари още... Не се прави така. Трябва търпение за създаването на музикално произведение... Особено на авторска песен. Пусната акапелно, трябва да е много добре изпълнена за да "грабне" слушателя. Тук също има неточности...
  Още един съвет - не е хубаво в заглавието да има пояснения. Има описание за тези неща.
Propuestas
: ??:??