11 jun 2014, 8:42

Ще сложа края 

Música » Musica folclorica popular
3937 0 24
00:00
04:14

© Любомир Георгиев Todos los derechos reservados

Музика, текст: Любомир Георгиев и Елина

Аранжимент и цялостна обработка: Любомир Георгиев

Изпълнява: Елина

Това не е финалният вариант!

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
 • Обожавам чалгата и попфолка!!! Всичко е хубаво направено!!!
 • Хора, престанете. Благодаря за подкрепата, ама не е хубаво така всички накуп върху един човек. Аз лично за себе си тази дискусия я приключих.
 • Към Яро. Не си спомням да съм давал акъл на тебе, как да правиш музика. Сигурно от пеене на английски си загубил усета си за нюансите на българския. Отбелязах само, че си от тези музиканти, които са поклонници и проводници на чужда музикална култура и не допринасяте нищо за развитието на самобитен български еквивалент. Не виждам, защо на такива трябва да ръкопляскам за музикалните им, папагалски способности.
 • Любо,не съм съгласен,че поп фолка е комерсиална музика. Комерсиалната музика според мен е тази,която се слуша неангажиращо,демек и да не ти харесва не те дразни. Твоята музика,народната,както и твърдият рок,траш и така нататък си имат свои радиа и телевизии и кръг от хора,които ги предпочитат. Когато някой си слушател излиза от своя кръг и намира красота и в другите,то той усеща музиката.Така мисля аз, и никога не бих нападнал някой да му цапна 2-ката и после да му кажа,че само съм си чесал езика.
  Когато пък реша да цитирам някой,то то ще е,за да докажа по нагледно тезата си. Не мога да си обясня как после в мое оправдание ще кажа,това беше цитат бе,да не съм го измислил аз
  Чалгата не ми е на сърце,но не ме е срам да я харесвам,когато ми харесва
  И накрая,щом музиката определя ценностната система,вижте какво избра Европа на
  Евровизия...
  Успех ти желая!
 • Ей, кухото си е кухо и това е...
  Първо: Това не го казвам аз, а цитирам статия... Ама кой да гледа.

  Второ: Абе ти да не си фен на оная партия, чийто лидер е малко Болен?
  В изкуството няма граници бе Пъпеш...Няма наши, нама ваши.Няма ново, няма старо.Няма малко, няма голямо. Би трябвало да ги знаем тия работи, като сме такива разбиратели ... Има обаче култура, има и халтура(за съжаление). Страшното е обаче, че все по-малко хора са в състояние да ги различават... Тръпки ме побиват направо...

  И трето: как така човек, които не е изсвирил и един тон, не е дръпнал и една струна, не е натиснал и един клавиш, не е изпял и една мелодия(имам предвид като хората...), не е написал и една нота, не е щракнал дори веднъж копчето REC да запише изпълнена от него песен...
  ...Та как така такъв човек е тръгнал да ме отваря на тема музика...
  ...Като си почнал, що не ме ограмотиш малко и за изобразително изкуство...

  Айде стига толкова, че губя ценно време да обяснявам на стената(или по-скоро на един твърдокор изкуфял пъпеш), вместо да седна да запиша някоя песен...
 • Като говорят за "ние българите", музиканти, които не са изпели на български и ред от текст или не са изпълнили и една българска песен, а възхваляват постигнатото от чужди поп групи, не създават българска музика, не ми остава друго, освен снизходително да им се хиля, като пъпеш от време на време на претенциите!
 • Освен да пея, да свиря, да композирам, да правя записи, да мастерирам, да рисувам, да спортувам и да се занимавам с електроника и с компютри,
  обичам също така и да си чеша езика
  Така, че нищо специално към теб Мен, не се впечатлявай толкова
  А иначе пиша толкова често на страницата ти донякъде и защото не е любезно да мълчиш, когато те заговарят...
  Aйде, олаби и give peace a chance !
 • Начел съм се на подобни съчинения. Но те винаги игнорират и качествения продукт, който все пак съществува измежду гюбеците, кича и т.н. Със същия успех мога да анализирам една голяма част от останалите стилове музика, включително и някои вечни групи, които са си размятали половите органи по сцените в знак на протест или каквото там са искали да демонстрират. И отново ще обърна внимание на това, че комерсиалната музика се прави за пари. Тя следва вкусовите тенденции и е отражение на всичко случващо се около нас. Ако обществото ни имаше по-различни виждания за музика, а и по-различен стандарт на живот, чалгата щеше да е различна, защото тя е много гъвкава музика. Не чалгата възпита младите на прашките и другите там щуротии - тя отрази тази действителност, плод на некадърно управление и криворазбрана демокрация. И тя отрази всичко това, защото това е бизнес - не изкуство от висотите на класическата музика. И въпреки всичко чалгата е тази, която запозна България с новите технологии и стандарти за качество на звука в музиката. И не разбирам защо продължаваш да влизаш в моята страница, при положение че изпитваш нетърпимост към тази музика. Просто подмини! Имаш си твоята музика, имаш си твоите слушатели, обръщай повече внимание на тях. Аз мога и без твоето присъствие!
 • Няма да обяснявам,щом звуча като 12 годишен, а ще цитирам:

  "Така дойде и чалгата – шумно и брутално
  А ние се съгласяваме и с нея сега – тихо.
  Чалгата не е музика. Тя е вид култура. Тя винаги е съществувала при нас. Чалгата обедини простащината от най-различен тип - псувня, порно, евтин секс, вулгарно облекло, циганьорщина, селяния, гюбек, мазнене пред по-височайши, призив към криминални действия, отричане на ученето и познанията и т. н.
  И ние, българите, сме съгласни с това. Ние, българите, си купуваме билети за чалга концерти, ние си купуваме дивидита с чалга.
  Факт е, че чалга изпълнителите и звукозаписните чалга компании са най-богати. Те са богати от нашите пари. Ние сме им ги дали. Те не са ги откраднали. Те не са ги приватизирали.
  Ние, българите, и нашите роднини, сме дали и даваме пари на тези хора.
  Ние, българите, си купуваме, ако не чалга издания, то си купуваме чалга изглеждащи вестници.
  Ние, българите, гледаме, ако не чалга предавания и телевизии, то чалга изглеждащи предавания.
  Ние, българите, подкрепяме прашките на жените. Ние, българските родители, купуваме на момиченцата от 1 клас нагоре детски прашки, за да изглеждат и те като мама или кака. Ние, българите, сме срещу педофилията, но една сериозна част от нашите български деца момичета изглеждат като чалга курви. Да, децата, изглеждащи като чалга курви, са наш продукт. Те не са продукт на американците, циганите или евреите. Те са нашите български деца по наш образ и подобие.
  Чалгата е един сборен и много точен образ кои сме и от какво се интересуваме. Ако във вашето семейство не се слуша чалга, ако вашата дъщеря или син не слушат чалга – няма да се социализират.
  Но каква е ползата да се социализират с чалгаджиичетата от българските семейства? Какво ще донесе този социален контакт?
  Нима моите деца ще успеят да заинтригуват някое детенце с пънк като “Секс Пистълс” или “Клаш”? Да чуе рока на “Цепелин” и “Ху”. Да се изкефи на Франк Заппа. Да се поинтересува от стила на обличане на Одри Хетбърн или Вивиан Уестууд. А може би ще гледат заедно нещо на Кончаловски и ще се плашат от “Психо” или “Птиците” на Хичкок?
  Те няма да прочетат заедно Атанас Далчев или Алеко Константинов.
  Не това няма да стане – не защото са малки , не защото това е старо, а защото ние, българите, открихме, че е по-добре да няма класова разлика и сега нямаме класа."

  Ето и още малко:
  "Студенти посрещнаха Нова година с дива оргия и гнусна чалга
  Поредното разкрепостено секс парти хвърли в потрес обществото и взриви със снимки интернет пространството
  (Ключови думи: секс, чалга, студенти, нова година, чалготека)

  Снимки от това и други подобни партита обикалят интернет пространството и служат като реклама за различните чалгаклубове

  Поредното разкрепостено секс парти хвърли в потрес обществото и взриви със снимки интернет пространството. Този път поводът бе Нова година, а теренът – чалготека в Студентски град, писа Клюки.бг. Гост-певица бе Пепа Секса, която играела ролята на „подгряващ” изпълнител преди дивата оргия.

  В началото всичко започнало като обикновено парти, с тази разлика, че посетителите на заведението трябвало да заплатят куверт от 50 лева. Вероятно всеки знаел за какво…

  В разгара на вечерта и под влиянието на многото изпит алкохол,

  разкрепостена мацка започва да се съблича под звуците на мръсна чалга.

  Помага и загорял левент, който става неудържим пред перверзните движения на студентката. Изведнъж мъжът си разкопчава панталона, вади мъжкото си достойнство, а партньорката му го поема неистово. Пияната студентка го дарява с хубав празничен подарък – 10-минутна орална любов.

  Присъстващите в чалготеката също са възнаградени с мръснишкото шоу, като почти всички са успели да заснемат секса с телефоните си. Снимки от това и други подобни партита обикалят интернет пространството и служат като реклама за различните чалгаклубове.

  В единия – кеф ти орална любов, в другия – иска ти се групов секс, в третия – попадаш на гей парти."

  И разбира се има много още и много още...

  Така, че си слушайте и си правете еднодневната професионално направена помия на воля!!!
  Аз си оставам с вечната истинска музика!
  Успех!
 • Такъв спор не трябва ли да се води,ако си от 10 до 14 годишен ?!
  Хубаво е човек да има позиция,но натрапена по този начин ми се
  струва, чисто привличане на внимание. В чалготийката също има професионалисти,но това може да се разбере само,ако човек не е
  "кон с капаци".
 • Мисля че този път си прав.
  Наистина е излишно усилие от моя страна да се опитвам да комуникирам с хора, които разпускат с нещо, което ме изправя на нокти.
  Една корекция ако позволиш...не ти налагам вкуса си, а просто изказвам какво мисля за твоя.Смятам, че имам това право.
  На дамата, която компетентно прецени работите ми ще намигна с цитатът:
  "Защо гледаш сламката в окото на ближния си, пък гредата в своето око не усещаш" (Мат. 7:3, 5)
  Но всъщност, какво пък толкова!
  Нека сложим края...
 • Ей, т'ва мойта гнусна и недостойна за слушане чалгия големи дискусии отвори. Искам само да отбележа, че на никого не съм налагал вкусовите си предпочитания, но тук една група от хора правят точно това спрямо мен. А аз възприемам музиката просто като начин да разпусна и да се забавлявам. Та спрете се, по един-два коментара са напълно достатъчни да си изразите харесванията или нехаресванията.
 • Впечатлен съм колко много съществени неща каза...
  И то без някой да се е обръщал към теб...Браво!
  Да се чувстваш длъжен да си на "Всяко гърни мерудия" си е ценно качество, няма спор

  А и м/у другото, една трета от песните, с които са се прочули и с които познаваме едни от най-големите звезди като Бийтълс, Елвис, Пол Анка и тн. и т.н са точно ни по-малко, ни повече КАВЪРИ на по-стари парчета!
  Но това е друга, доста по-обширна тема...
 • Бостана май е пълен с изкуфели пъпеши...
 • Бай ви Бостан мое да бъде елит,
  а също така и простонароден чешит -
  слуша той всичко, но не ръкопляска на всеки,
  извиващ се по кривите музикални пътеки.
 • В интерес на истината, нищо не му разбрах на уважаемия Бостан, напълно излишен коментар. Пък който не харесва чалготийката, не знам защо се чувства длъжен да я изслуша?!
 • Ми а да ви е честита чалготийката тогава, както и всички останали български народни ценности, които ни водят към все по-високи духовни и материални нива.
  Слушайте бай си Бостана който си е доста печен в празнодумствата и далече ще стигнете...
  Мдааа...
 • Нека и бай ви Бастуна
  си каже тежката дума -
  музикалната акробатика,
  която рядко някой от народа слуша,
  не е изкуство а кинематика,
  еквилибристика от безпардонна музикална суша...
  Не е изкуство това високопарно творение,
  непонятно и скучно за всяко едно поколение!
  И папагалското кавър повторение,
  далеч е от всякакво творческо попадение -
  достойно е само за съжаление
  в достопочтеното си йезуитско падение!
 • Комерсиалната музика е такава, защото е масово достъпна и смилаема и аз не виждам нищо лошо в това. Никой не претендира за висша форма на изкуство, особено пък в поп фолка. Аз съм си взел парите за последните 4-5 неща, които съм качил в сайта, така че не ме притеснява да споделя труда си. Под труд нямам предвид само процеса на творене, а и самата обработка, аранжиране и т.н. Само с красиви идеи нещата не се получават в тоя бизнес. И като толкова държите на нещо различно, ще кача нещо различно, но комерса си е моята музика.
 • Това, което гериди написа е показателно.Музиката е изкуство,а изкуството е духовно занимание от високо ниво.Нещо, което навява асоциации с ядене, пиене, плажуване,секс и други подобни не особено духовни занимания, трудно може да се свърже с изкуствата и човешкия дух.
  Когато авторското изкуство е качествено се продава, а не се раздава!
  Това за слагане на край е мечта, а не намерение.Имай предвид, че дори не съм споменал за края на какво въобще говоря, но е нормално гузен негонен да бяга.
  За възможностите ти знам това, което си показал, така както и ти за моята авторска музика.
  С коментара си не съдя теб а комерсиалната и безстойностна чалга, а също така те и подканвам да направиш нещо различно от нея.
  Ако това те обижда значи нещата са по-зле отколкото изглеждат!
  Поздрави !
 • Очевидно е, че имаш проблем с мен и моя стил, но пък нищо не знаеш за моите възможности, какво мога и не мога. Аз не те съдя за стила ти, дори не си правя труда да коментирам работата ти, особено че нищо авторско не съм чул. Създай нещо свое, качи го и говори колкото си искаш. А кой и на какво ще слага край ще го решат съвсем други хора в този сайт.
 • Крайно време е да се сложи края ,ама надали....

  Интересно е как чалгарите не правят нищо друго освен чалга,
  докато не-чалгарите правят всичко друго, но не чалга...
  Дали някой се е замислял над това?
 • Браво Любчо и Ели! Тамам ма набарвате на 1,5 бутилки ириш (буш милс)! Само е за купонджос песньовката! На мен ми е екстра - за другите не знам... Надул съм яко фолкчето - съседите малко ме притесняват, че са недоволни затова, че не съм ги поканил на купона!
 • Браво
  много ми харесва
Propuestas
: ??:??