6 oct 2006, 23:04

* * * 

  Poesía
678 0 1

Изповед

 

Една ли изневяра ти простих

,

преглащах болката горчива

.

Обичах те и скъпо заплатих

,

платих с душата моя доверчива

.

 

Години тази болка ми тежеше

,

гореше и разкъсваше ме тя

,

а обичта към теб по-силна беше

,

но да я опазиш ти не съумя

.

 

Коварен беше с мен - дори и бедсърдечен

,

в моменти - нагъл и без капка срам

,

унижаваше с постъпки безчовечни

,

любящия човек без капка свян.

 

 

Прощавах ти, защото те обичах.

Прощавах ти, защото те ценях.

Във вечна обич ти се вричах

и живота си напразно пропилях.

 

Сега сама съм, огорчена.

Без воля за живот и без надежда.

Душата ми е много наскърбена,

                                               че нямам сили да облека последната одежда.



© Вилияна Стоянова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??