5 mar 2007, 9:22

*** 

  Poesía
650 0 5

                   "Не ви завиждам, млади хора влюбени..."
                                           Дамян Дамянов

Завиждам ви, и още как, защото
сте още недокоснати от грях,
защото сте в зората на живота,
сияещи от младост и от смях.

Не сте познали още суетата
и лапите студени на страха.
Не знаете какво е да се мяташ,
усещайки на злобата дъха.

Не са ви омърсявали все още
интриги, изневери и лъжи.
Не страдате навярно тайно нощем,
защото самотата ви тежи.

Завиждам ви, о да, но не със злоба,
а с много обич, с мъничко тъга.
Не вливайте в сърцата си отрова,
бъдете си каквито сте сега.

Обичайте, любете се, мечтайте,
посейте топлина във този свят,
надежди нови и любов му дайте,
да стане по-добър и по-богат.

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??